Choď na obsah Choď na menu
 

15 vecí, ktoré boli kedysi lepšie

28. 8. 2010
 

1 MUŽSKÁ GALANTNOSŤ: Voľakedy vás muž pozdravil a podržal vám dvere aj v prípade, že ste neboli jeho typ. Dnes "veľkí firemní manažéri" zásadne nezdravia a do dverí sa hrnú ako prví.


2 NEEXISTOVAL POJEM CELULITÍDA: O žiadnej celulitíde sme nevedeli, a tak sme boli s našimi stehnami aj so sebou nadmieru spokojné.


3 NEBOL ANI AIDS Alebo ak bol, my sme o ňom nevedeli, a tak bol náš sexuálny život menej frustrujúci, než je v súčasnosti.


4 NAKRÚCALI SA VÝBORNÉ FRANCÚZSKE, TALIANSKE A ANGLICKÉ FILMY: A prichádzali k nám v rámci Filmového festivalu pracujúcich. Kiná boli na každom kroku, lístok stál osem korún a za jedno popoludnie a večer sa dali stihnúť aj tri filmy.


5 MICHAEL JACKSON: Bol to ten najúžasnejší černoch v bielych ponožkách. Bol talentovaný, kreatívny, milovali ho milióny. Až dovtedy, kým sa nezmenil na kreatúru belocha.


6 JABLKÁ, HRUŠKY, JAHODY A ČEREŠNE: Nemali tú jednotnú chuť chemickej nadvýroby a chutili ako jablká, hrušky, jahody a čerešne.


7 LET LIETADLOM: Nebol hororovou scénou, pri ktorej vás oberú aj o pilník a manikúrové nožničky a zaznačia do databázy podozrivých z medzinárodného terorizmu, ale vzrušujúcim dobrodružstvom spojeným s flirtom a dobrou náladou.


8 PIATOK POPOLUDNÍ: Z práce sa chodilo už o tretej popoludní, takže víkend trval dva a pol dňa.


9 LETO: Bolo dlhé, šťavnaté, sladké a horúce. Tak akurát. Nie ako ostatné roky, keď je buď 45 stupňov v tieni, alebo 3 stupne nad nulou.


10 MAMINE KOLÁČE A KRUPICOVÁ KAŠA: Jedli sme ich veľa, lebo boli výborné, a nemali sme žiadne výčitky svedomia, pretože sme nevedeli, že "in" je suchá ryža a hlávkový šalát.


11 ROZHLASOVÉ HRY PRE MLÁDEŽ: Sedávali sme pri nich každé sobotné popoludnie a rozvíjali svoju predstavivosť.


12 STARÉ ELEKTRIČKY: S plošinami a so sprievodcami, pred ktorými ste mohli kedykoľvek ujsť, pretože plošiny nemali dvere a električky chodili pomaly.


13 ESKIMO: Milovali ho všetci. Nemalo paličku, zato malo chrumkavý čokoládový obal a skvelú vanilkovú chuť. A stálo 50 halierov.


14 MLIEČNE BARY: Voňalo tam čerstvé pečivo, briošky a pravé kakao. Najmä tam sme míňali svoje vreckové.


15 ŽENSKÉ TELO: Ženy mali vlastné vlasy, vlastnú tvár, vlastné prsia i vlastné boky a mužom sa to páčilo.