Choď na obsah Choď na menu
 

3 milióny sviniam

17. 6. 2012

 

 

3 milióny sviniam

Za socializmu produkovala socialistická živočíšna výroba svine, kravy a iné živočíchy, aby obyvateľstvo netrpelo hladom a núdzou. Všetko to bolo založené na dobrovoľnej báze socializmu a 3 milióny m3 krmiva pre svine, dobytok a iné živočíchy sa spotrebovali za menej ako pol rok, podľa socialistickej štatistiky z roku 1977. Výsledok sa dostavil, lebo mäšiarstva boli plné mäsa zo svín a rôznych iných mias -)

V dnešnej dobe sú mäsiarstva tiež plné rôznych druhov mias, ale mäso bravčové na cene stále stúpa.

Otázka je prečo?

Žeby preto, že by na Slovensku bolo málo svíň? Málo nenažratých svíň?

Nemyslím si to, a už vôbec si to nemyslím potom, čo som si prečítal toto:


Štát príde pri výmene nominantov minulej vlády na odstupnom či odmenách spolu o viac ako tri milióny eur. Polovicu z tejto sumy dostanú nominanti exministra dopravy Jána Figeľa (KDH) vo dvoch železničných spoločnostiach a na pošte.

 

 

S veľkým počtom menších padákov spolu v sume tiež okolo 1,5 milióna eur však svoje funkcie v podnikoch opúšťajú aj desiatky ľudí blízkych SDKÚ, SaS či Mostu. Tí pôsobili v podnikoch pod rezortmi financií, hospodárstva, pôdohospodárstva či životného prostredia.

Napríklad Tipos vedený nominantmi SDKÚ vyplatil na odmenách asi pol milióna. Ďalšie státisíce pribudnú po zverejnení padákov v ostatných štátnych firmách spadajúcich do rezortu financií i v ŽSR, ktoré viedli ľudia blízki SDKÚ. Desaťtisíce dostanú nominanti SaS v energetických a teplárenských firmách. So 40–tisícovým padákom odchádza napríklad aj nominant Mostu zo štátnych Lesov.

 

Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/ucet-za-zlate-padaky-je-viac-ako-tri-miliony-eur-frm-/sk_ekonomika.asp?c=A120614_203226_sk_ekonomika_p01#ixzz1xqK9Ip6o

 

Slovensko teda minie nie 3 milióny m3 krmiva ako za socializmu, ale 3 milióny eur.

Kým úžitok z krmiva pre svine za socializmu bol taký, že sme mali lacné bravčové, úžitok z 3 miliónov eur pre nenažraté svine dnes je aký?

Ako za socializmu, tak aj za kapitalizmu však stále platí rovnaké:

1. Svine si najprv pri válove hodujú


2. Nakoniec, ak systém funguje, svine skončia. Na každú sviňu sa totiž voda varí -)

 



S tým rozdielom, že za socializmu mali svine kratšiu životnosť, aby obyvateľstvo netrpelo hladom.

 

zdroj:blog.pravda.sk

 

 

 

statočnosť sa nenosí?